Hibiscus afmaken

Steel afmaken

Als eerste ga je nu de wol om de steel verlijmen. Omdat dit een dikke gladde steel is gebruik je hobbylijm om de wol aan de steel in z’n geheel te verlijmen. Zorg ervoor dat er geen klodders op je steel komen, dat ga je door de wol heen zien. Het beste wat je kunt doen is de hobbylijm tegen de steel aanduwen waardoor er net genoeg lijm op de steel komt te zitten.

Draai de wol er strak omheen en eindig met een knoop in je wol met wat extra lijm zodat het goed vast blijft zitten. Knip het eindstuk van de wol pas af zodra de lijm droog is.

Bladgroen knippen

Knip de cirkel van 4 cm uit het groene wolvilt en ook een of twee bladeren.
De cirkel verdeel je in 5 gelijke stukken (zie patroon). Deze knip je in spitse blaadjes.

Het blad geef je een “nerf” door een mini ijzerdraadje van 0,4 mm dik erin te verlijmen.

Hibiscus in elkaar zetten:

Nu komt het leukste gedeelte, jouw harde werk wordt beloond met een echte bloem!

  1. Als eerste duw je de steel in je bloemkelk – zonder lijm – en voel je even hoe de bloem om de stamper heen komt te zitten en waar je moet duwen om dadelijk de lijm goed te laten hechten. Voel en weet je dat? Dan lijm je de stamper in. De onderkant van het donkerrood en een strookje (lijmdikte) aan de zijkant. Duw de steel in de bloem en druk stevig vast.
  2. Hierna verlijm je het ronde bloemblad. Zet een knipje in het bloemblad en schuif over de steel. Zet vast aan de Hibiscus.
  3. Als laatste lijm je het blad of de twee bladeren op een plek naar keuze aan de bloem.
Scroll naar boven