Tips & Tricks voor de bloemen workshops

KNIP TIPS

Knippen is een kunst, echt waar! Vooral voor het maken van Viltbloeiers is het belangrijk dat je secuur en netjes knipt. Dat kan met een fijne schaar van ongeveer 12-14 cm lang met een scherpe punt en de juiste kniptechniek!

Hoe je het beste knipt vertel ik je in deze video. Deze video heeft geluid!

LIJM TIPS

Lijmen met een lijmpistool, voor de een “gesneden koek”, voor de ander helemaal nieuw. Omdat het voor het maken van Viltbloemen van essentieel belang is om netjes te lijmen leg ik in deze video uit hoe je dat het beste kunt doen!

De video heeft geluid!

Heb je net een lijmpistool gekocht en wil je haar voor het eerst in gebruik nemen, dan kun je altijd deze video nog even bekijken hoe je dat het beste kunt doen!

De video heeft geluid!

PATROON MAKEN

Patroon tekenen, wat is het handigste?
Er zijn 3 manieren die ik in deze video met geluid aan je uitleg.

Kippengaas gebruiken

Om Viltbloeiers te kunnen schikken heb je geduld en inzicht nodig! Omdat de stelen van Viltbloeiers dunner zijn dan van echte bloemen en je niet iedere bloem in iedere kleur hebt gemaakt is het samenstellen van een boeket misschien wel het moeilijkste onderdeel van deze hobby.
Ik gebruik groen gecoat kippengaas om in bakjes en vazen mijn boeketten te kunnen schikken. Hieronder vind je 2 video’s die je de beide manieren laten zien.

De video hieronder komt van instagram maar laat goed zien hoe ik het kippengaas gebruik in een vaas.

Winkelwagen
Scroll naar boven